sobota 15. února 2014

Sobota v Luži

Dnešní odpoledne jsme strávili s babičkou, v jejím novém domově. Babičce bude 92 roků a ač je fyzicky naprosto v pořádku, přestala jí sloužit paměť. Rodinu si pamatuje, ale ne to co bylo před chvílí... Museli jsme intenzivně řešit jak babičce zajistit, co nejlepší péči. Zkusili jsme všechno, žila u rodičů, sama s pečovatelkou... sama se rozhodla pro dům klidného stáří. Už je tam 14 dní a musím říct, že vypadá báječně. Sice se jí stýská po domově, ale komu by se nestýskalo, když tam prožila víc jak 60 let. Jenže z domova se stal nepřítel, samota tíží a strach ubližuje...
Mám pocit, že se po několika měsících mohu znovu nadechnout. Kdo mě zná ví, že je pro mě babička velmi blízká a důležitá a život bez ní si vůbec neumím představit... slíbila mi, že bude bojovat. My všichni...
Žije na místě, kde se mi vždy moc líbilo, a kde i já jsem strávila pár týdnů svého života. A má nádherný výhled na chrám Panny Marie... a na řeku Novohradku. Takový výhled bych si sama přála :-)

Udělali jsme si krásnou procházku, venku bylo jarní počasí, stavili se na pohár... moc pěkné odpoledne. A já jsem ho zakončila večerní procházkou se Sárou domů. A jsem příjemně unavená a budu usínat s pocitem, že je o babičku postaráno moc dobře.

Krásný večer všem ♥

Babička s pravnučkou Viktorkou :-)
Poutní chrám Panny Marie na Chlumku
třeba přinesou štěstí :-)

Dělal nám společnost v restauraci :-)

to byl krasavec a jak pózoval :-)
Tímto krásným pohledem jsme se s Luží rozloučili...

8 komentářů:

  1. Lení,
    to je moc dobře, že už je babička pod stálým lékařským dohledem!
    Určitě jste celá rodina udělali co jste mohli, ale tohle je opravdu to nejlepší řešení pro všechny :-)
    I když moc vím, že nebylo jednoduché!
    Dobrou!
    P.S U nás dnes nic moc malý bolení bříška a Verča pěkný kašel :-o

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, babička vyzerá na svoj krásny vek až veľmi dobre, vôbec by som jej toľko netipovala. Určite to bolo to najlepšie riešenie voliť takúto cestu, má 24 - hodinovú opateru a to je potom aj rodina kľudnejšia. Prajem jej veľa zdravia, J.

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tahle babička že má 92 let? Tak to klobouk dolů, vypadá opravdu skvěle :) Krásný věk! A věřím, že jste pro ní udělali to nejlepší, co jste mohli:) Fotky jsou nádherné! Jůůů a ten mžourající kočičák!!! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Leni, vyřešili jste to dobře, nemusí mít strach ani babička ani vy a není to k ní daleko. Vypadá opravdu výborně, má tak milé oči a pořád důvod se smát! To je moc hezké!
    Luži mám moc ráda, je to takové kouzelné, tajemné místo.
    Hezkou neděli, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, psala bych jen to, co holky přede mnou.. takže veliká poklona, je skvělé, jak se o babičku staráte. Mimochodem, je stále velmi krásná! Krásné jsou ale i tvoje fotky, některé tak moc, že jsem si je uložila do hodin přírodopisu :-) (kachny dám dětem do poznávačky :-)). Měj krásné dny, HanaL.

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý večer,
    babička vypadá nádherně,na to kolik je jí let. Určitě jste pro ni udělali to nejlepší, snad si brzy zvykne na nový domov. Můj děda je v domově důchodců skoro rok a na to jak to odmítal si tam zvykl během pár dní.
    Krásné fotky....
    Petra

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem moc ráda , že jsi našla klid v duši ♥ ♥ ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Leni, nádherně mne dojalo s jakou láskou mluvíš, píšeš, smýslíš o babičce. Ty sama cítíš na srdci, že je toto to nejlepší. To je ten signál, že to je správně. Babička vypadá skvěle. A to je také pozitivní. Přeji všem moře zdraví. Věrka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za příspěvek ♥